fröknäcke
Recept

Fröknäcke med grönkål

odla

Vi odlar mycket grönkål och därför passar jag på att tillverka olika produkter som chips, bröd och fröknäcke av just grönkål. I detta inlägg delar jag med mig av ett recept på hur jag gör fröknäcke med grönkål i. Jag torkar även grönkål till pulver och blandar i lite i örtsaltet. Men kom ihåg att grönkål också kan övervintra och kan ge färska blad hela vintern. I år är det också ett bra år för rödbetor här i Småland så jag alternerar fröknäcke med grönkål eller rivna rödbetor. Nedan följer ett enkelt recept som jag fått av en vän.

Ingredienser:

1 dl havregryn

1 dl bovete

1 dl majsmjöl 3ller fullkornsrismjöl

1,5dl solrosfrön

0,75 dl sesamfrön

0,75 dl linfrön

1,5 tsk örtsalt

2 msk Psyllium husk

5 dl finhackad grönkål eller valfri grönsak.

0,75 dl olivolja eller rapsolja

3 dl kokande vatten

fröknäcke
Fröknäcke med grönkål

Så här gör du:

  1. Blanda först ihop de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt den finhackade grönkålen.
  3. Slå på kokande vatten.
  4. Tillsätt oljan och rör om.
  5. Dela degen i två delar och lägg ut på två plåtar med bakplåtspapper.
  6. Kavla ut mellan två bakplåtspapper.
  7. Skär den utkavlade degen i den storlek som man önskar på knäckebröden.
  8. Grädda i 150 grader i ca1 timme.
rödbeta
Rivna rödbetor i fröknäcke.

Jag har testat att riva rödbeta istället för grönkål och det smakar också väldigt gott samtidigt som det ger en vacker färg åt knäckebröden. Testa gärna också att blanda i kryddor som timjan och oregano.

Lyckat till!

Ylvali

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.